Умот не е брод што треба да се натовари, умот е оган што треба да се разгори.“ - Плутарх

понедељак, 03. децембар 2012.

КОШАРКАРСКИ НАТПРЕВАРИ - Општина Центар


Во училишниот тим настапуваат:
Трајче Јакимовски, Иван Тончев, Томислав Јагуриновски, Андреј Анчевски, Александар Стојановски, Димитар Угров, Александар Јордановски, Борјан Китоски, Дамијан Крстевски, Бодан Павловски, Алек Тончев, Леонид Караџинов, Никола Коневски, Борјан Ѓелевски, Небојша Спасиќ, Максим Николов


ООУ "Гоце Делчев"
ООУ "Кочо Рацин"
На 22.11.2012 започнаа натпреварите по кошарка на ниво на општина Центар. Нашиот училишен тим за прв противник го имаа  ООУ11 Октомври “,  кое го победија со резултат 28:23. За втор противник го имаа ООУЈ.Х. Песталоции за жал по тежок натпревар загубија. Во третото коло нашиот тим беше слободен, а веќе во четвртото коло го победија тимот на ООУ “Kоле Неделковски со резултат  42:24 .
Следниот натпревар е во петок на 30.11 а за противник нашиот училишен тим ќе го има ОУКочо Рацин. По  ООУ Кочо Рацин ќе треба да одиграат уште два натпревари со ООУ Кирил и Методији ООУГоце Делчев”.
                                                  (Трајче и Јана)
1 коментар:

  1. Честитки за админот и за кошаркарите!
    Ви посакувам победи до крај на натпреварите!

    ОдговориИзбриши