Умот не е брод што треба да се натовари, умот е оган што треба да се разгори.“ - Плутарх

четвртак, 07. новембар 2013.

Традиционален oдбојкарски натпревар: ученици - наставници ООУ "Димитар Миладинов"

ПОБЕДНИЦИ 2011/2012
ПОБЕДНИЦИ 2012/2013
На Митровден се слави патрониот празник на нашето училиште ООУ "Димитар Миладинов" Општина Центар - Скопје.
Прославата се состои од приредбата и многу други  ученичко - наставнички манифестации со едукативен и забавен карактер. Една од тие манифестации е и одбојкарскиот натпревар, ученици – наставници. 
Верувам дека знаете кои се победниците :)
ПОБЕДНИЦИ 2013/2014

уторак, 05. новембар 2013.

КВИЗОТЕКА - 2014 - ДКЦ „Карпош“


КВИЗОТЕКА - 2014 е од општи знаења и познавања, започнала на 16. октомври 2013 година, а ќе трае до месец мај 2014 година. Натпреварите започнуваат секогаш во 12,00 часот,  асе одржуваат во ДКЦ „Карпош“. Покрај образовно воспитната компонента, КВИЗОТЕКАТА е забавно рекреативна игра што носи вредни награди, како што е летување за најуспешните и други вредни награди.
05.02.2014
05.02.2014