Умот не е брод што треба да се натовари, умот е оган што треба да се разгори.“ - Плутарх

петак, 02. мај 2014.

Сакаме шарен, а не безбоен свет


Сакаме шарен, а не безбоен свет” -  2014

Општина Центар четврта година ја организира манифестацијата во соработка со Британскиот совет, Комисијата за еднакви можности, Секторот за образование, млади и спорт, а се реализира од седумте основни училишта во општина Центар.
На манифестацијата  децата ги претставија традицијата, културата, музиката на сите единаесет народи и народности: македонската, албанската, српската, црногорската, хрватската, турската, босанската, влашката, ромската, еврејската и ерменската.

Нема коментара:

Постави коментар