Умот не е брод што треба да се натовари, умот е оган што треба да се разгори.“ - Плутарх

уторак, 20. мај 2014.

Дељадровскиот манастир

ЕКСКУРЗИЈА - ДЕЉАДРОВЦИ - 19.05.2014
Дељадровскиот манастир претставува македонски православен манастирски комплекс лоциран недалеку од скопското село Дељадровци, веднаш покрај автопатот Скопје - Куманово, кај новата бензинска пумпа на Макпетрол спроти рафиниеријата Окта. На 6 мај 2008 целиот комплекс е целосно  реосветен од страна на тогашниот митрополит Полошко - кумановски Госсподин Кирил, кој исто така почива во овој комплекс. Денес манастирскиот комплекс претставува прекрано место со можности за комплетен престој во кој се нуди преноќиште и традиционални јадења.

Нема коментара:

Постави коментар