Умот не е брод што треба да се натовари, умот е оган што треба да се разгори.“ - Плутарх

среда, 15. мај 2013.

МАЛ СВЕТ

Документарен филм на Марсел Баррена со Алберт Касалс и Ана Сосиас

"Мал свет" е документарен филм во кој заедно со 19 годишниот Алберт од Барцелона и неговата девојка Ана ќе отидете на едно несекојдневно патување полно со авантури. Во 83 минути ќе поминете 200 дена и 30000 километри со само 20 евра во џеб и основно превозно средство - инвалидска количка. Алберт ја докажа поговорката - "Кога се сака, се се може." 

Нема коментара:

Постави коментар