Умот не е брод што треба да се натовари, умот е оган што треба да се разгори.“ - Плутарх

среда, 20. март 2013.

Денови на пролетта, денови на екологијата

ПРЕЧЕК НА ПРОЛЕТТАНа северната полутопка на Земјата денес (20.03.2013)  во 12 часот и две минути календарски започна пролетта. Истовремено на јужната хемисфера настапи есента. Пролетта ќе трае 92 дена, односно до 21 јуни до 7 часот и 4 минути кога ќе почне летото.

Нема коментара:

Постави коментар