Умот не е брод што треба да се натовари, умот е оган што треба да се разгори.“ - Плутарх

субота, 22. март 2014.

Македонија земја на цвеќето – земја на розите


По повод традиционалните „Денови на пролетта – Денови на екологијата“ од 21 до 25 март, Министерството за животна средина и просторно планирање оваа година организираше голема акција за засадување на садници на рози на булеварите и на другите зелени јавни површини на целата територија на Македонија.
Учениците од ООУ "Димитар Миладинов" Општна Центар - Скопје, на 21 март се  вклучиа во акцијата преку ревиална изложба на изработените креативни творби под мотото „Македонија земја на цвеќето – земја на розите“, која  се одржа во училишниот двор, од 10 до 12 часот.
Покрај ревиалната изложба спроведовме акција за собирање на стара облека, изложба на домашните миленичиња и засадивме неколку садници од бели и црвени рози.

Нема коментара:

Постави коментар